Plantina L-Carnitine

Het lichaam heeft hoofdzakelijk eiwitten nodig om te kunnen functioneren. Eiwitten bestaan uit aminozuren en zijn onder meer nodig voor het verkrijgen van energie.

L-carnitine is zo’n belangrijk aminozuur. Het is een essentiële schakel in de energievoorziening van het hart en spieren. L-carnitine is de stof die de aanwezige en overtollige vetzuren in een lichaamscel naar de energiecentrale van die cel transporteert. Daar worden de vetzuren omgezet in de voor het lichaam noodzakelijke energie.

L-carnitine is vooral essentieel voor het functioneren van hart en spieren. Elk gezond lichaam heeft voldoende energie nodig, jong en oud. Onder bepaalde omstandigheden komt het lichaam energie tekort. Topsporters merken dit snel bij het leveren van hun topprestatie. Het is daarom belangrijk genoeg L-carnitine in het lichaam te hebben. Plantina L-carnitine kan hiervoor zorgen. Met dit supplement kunnen uw hart en spieren over de energie beschikken die ze nodig hebben.

Plantina L-carnitine is ook heel geschikt voor ouderen. Het lichaam maakt steeds minder L-carnitine aan als het ouder wordt. Terwijl u ook dan toch echt genoeg energie nodig hebben voor de dagelijkse bezigheden. U kunt hiervoor Plantina L-carnitine nemen. Het kan bovendien ook helpen bij het leveren van mentale inspanning. L-carnitine wordt voor een deel door het lichaam zelf aangemaakt en komt voor de rest via onze dagelijkse voeding binnen. Een belangrijke schakel daarin is rood vlees. Het nemen van L-carnitine is daarom zeker voor vegetariërs een nuttig voedingssupplement.