L-Carnitine 250 (met B5 en B6)

Aminozuren zijn de bouwstenen van cellen en andere lichaamseigen stoffen. Aminozuren vormen samen eiwitten, hoofdbestanddeel van elk levend organisme. Ze zijn belangrijk voor bijvoorbeeld het spierweefsel, haar en nagels.

Het lichaam heeft 23 verschillende aminozuren nodig om te kunnen functioneren. Acht daarvan worden als essentieel beschouwd. Deze kan ons lichaam echter niet zelf aanmaken en moeten gehaald worden uit de dagelijkse voeding. Enkele andere aminozuren, waaronder carnitine, worden gezien als zogenoemde semi-essentiƫle aminozuren.

Carnitine is een belangrijk zuur dat zorgt voor het omzetten van vetten naar energie. Het transporteert overtollig vet naar de energiecentrale van een cel, waar vervolgens het vet wordt omgezet in energie. Carnitine is vooral belangrijk voor de spieren, met name het hart. Soms maakt het lichaam door omstandigheden zelf niet genoeg carnitine aan, waardoor er een tekort ontstaat. Een tekort aan carnitine kan zich bijvoorbeeld uiten in vermoeidheid. Er wordt immers niet voldoende energie uit vetten gehaald.

Bij een carnitinetekort is het mogelijk supplementen van L-carnitine in te nemen. De zogenoemde L-vorm van aminozuren is de vorm waar het lichaam van nature het beste mee overweg kan. Het aminozuur wordt gebruikt in de zogenaamde vrije vorm, dus niet als onderdeel is van een eiwit. Het innemen van L-carnitine draagt bij aan een snellere vetbranding in het lichaam. De overtollige vetten worden omgezet in energie. L-carnitine is daarom ook geschikt voor het verkrijgen van extra energie. Orthica levert alleen aminozuursupplementen die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en zuiverhuidsnormen.