Bio Carnitine

Aminozuren zijn belangrijke bestanddelen van het lichaam. Elk aminozuur heeft zijn eigen taak. Een deel van de stoffen wordt door ons lichaam zelf gemaakt, een deel halen we enkel uit dagelijkse voeding.

Aminozuren zijn betrokken bij de stofwisseling in ons lichaam. Bij celstofwisseling worden koolhydraten, eiwitten, alcohol en vetzuren omgezet in energie. Een belangrijk aminozuur dat zorgt voor de stofwisseling van vetzuren is carnitine. Dit aminozuur lijkt op een vitamine en komt van nature ook in het lichaam voor.

Carnitine haalt overtollige vetzuren uit cellen in ons lichaam en brengt deze vervolgens naar de mitochondriƫn in de cellen. Dit is gelijk aan een energiecentrale of verbrandingsmotor. Hier worden de vetzuren omgezet in energie die door het lichaam gebruikt kan worden.

Carnitine is de enige stof die het transport naar de mitochondriƫn kan verzorgen. Voor ieder lichaam is carnitine even belangrijk. Het zorgt immers voor vetbranding en het vrijkomen van energie.

Sommige mensen hebben het harder nodig dan anders. Denk dan aan bijvoorbeeld sporters. Zij moeten gedurende hun sportinspanning continu hun energieniveau op peil houden. Dit is mogelijk door het innemen van extra carnitine als voedingssupplement. Extra carnitine is goed voor energie, vetverbranding en hartversterking. Het helpt het lichaam meer vet te verbranden, prestaties te verbeteren en vermindert de kans op kramp.